Reply to Thread
Page 9 of 11 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 LastLast
Results 81 to 90 of 107

Thread: game stuck on the loading page

  1. #81
    Recruit
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    8
    World
    Zeus
    Yesterday took 2 hours to log in and 1.5 hours so far today. I want to log on at least one more time to tell my guildmates why I don't show up anymore.

    Physical memory in use by active processes (assigned to Chrome) has reached 870, but network utilization has dropped to zero. I'll try a few more refreshes.
    .
    Did I mention I have a data cap and this has put me over my limit for the last 3 months? That costs me another $40 CAD each month.

    Ahh it finally started (took from 2:20 pm until 3:50 pm) !

  2. #82
    Settler
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Canada westcoast
    Posts
    187
    World
    Zeus
    just checking in forum for updates, I haven't played for a while now, due to log in issues. It's amazing how much time you have left to do other stuff

  3. #83
    Settler Virtuous's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Canada
    Posts
    136
    World
    Zeus
    Quote Originally Posted by SSSecretSquirrel View Post
    From my experience its "stuck" if the memory usage is not changing at all or is moving very slowly. Like up by 10-30k/sec.
    For me on chrome it almost always loads after first refresh so id wait longer than 4 minutes for it to load after a refresh. Like twice the time of your normal nonstuck load time.
    Larger memory use fluctuations might indicate that the game is about to load. For me it gets past the loading part where it gets stuck between 500-600mb usage and once the island is fully loaded its 800 mb.
    I have the same issue, when I first attempt to log in, it's loading at about 15mb/s, then drops to 0-30kb/s but remains at the same point of the loading, then I'll refresh and it loads at approx 15mb/s again and when it drops down to 0-30kb/s the second time, it actually moves onto the next loading page with the blue background and then loads right into the game.

    No idea why this happens, it's every single time I try to load into the game or even try to refresh after playing for a bit and something happens causing me to refresh, I have to go through the same process again.

  4. #84
    Recruit
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    9
    World
    Ares
    Mine is stuck on the loading page again today. I have not been able to log in all day. 3 machines, 5 different browsers, 3 operating systems. Common factor is network speed which is showing less than 1Mbs of speed. Will try on a faster network tonight.

  5. #85
    Recruit
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    9
    World
    Ares
    So it's not just me.
    This kills me. Absolutely kills me. I will have to do refreshes and LUCK for an hour just to get logged in. And then just staring at my home island and not clicking anything it's even laggy and slow.
    But that's settlers, slower and slower by the day.
    If I leave smewhere I play a youtube video just to ensure my computer does not go to sleep. If it does and I hav to refresh my browser I am stuck losing time to LUCK to get back in.

    Last night was a nightmare. Absolute nightmare. FRiend buff glitch mde it impossible to even load and send generals to an adventure. You know, play the game.
    Again and again I would be forced to restart game from a crash and then be stuck through this dam load page freezing. And we don't get full information. The page can sit there still for a good 5 minutes then decide to complete log in you just never know.
    Can you imagine trying to work timely and share LS?
    This is a joke.
    Game stability last night was so bad I had got myself to do long adventures just so I can have the stability of being on an adventure map. Not what I want to run, but what the lag will allow.

    This morning I figure hey, let's try the actual settlers download. I'm not going for another browser. I know my laptop sucks. It isn't very powerful, but it would be decent.
    If I were running windows 7. That is at least a ecent OS.
    Sadly, I am on windows 10 and I absolutely hate it. Hate it, it is terrible. Over half of my RAM is being chugged just from the OS existing and doing whatever it is.
    70+ processes going on all the time I can't stop because it is windows related. It's just a mess.
    So hey, maybe the "slim browser" should help.
    After all, many recent BB updates have included "better load times".
    Let's try the settlers browser!

    Nothing. Wow. Really?
    Not even like. "oh I'm getting stuck loading here too." No legitimate nothing.
    I can log in and click play now. But it goes to a VLC video that "play's" but it is just a black screen. Not even a loading screen!
    So the settlers browser even realizes that it is impossible to log in and play this game that it doesn't even try.

    That's where I am at.
    Taking over an hour to log in.
    God it's no wonder there are no high level players left to trade with. We can't even log in and play!
    Does not matter what OS we are on. Or what browser we use.
    The game information is not coming to us. It's just not loading.
    Why? Do we have to download, install, and initiate a game state before we even get player information? What the hell is going on?

    It feels like every time I load this game my computer is building a city empire just to get me to my home island.
    Easter was bad, but this is unplayable. Legit actually cannot play a game that refuses to load.

  6. #86
    Recruit SweetProfesional's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    4
    World
    Zeus
    Nothing hapen to fix problem
    If you have problem with game you need custom moded browser standard browser not always work


    This browser with cahe still work loading game fast without problem
    https://forum.thesettlersonline.net/threads/25628-FixForUpdate-18-06-2019

  7. #87
    Settler
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Canada westcoast
    Posts
    187
    World
    Zeus
    Quote Originally Posted by SweetProfesional View Post
    Nothing hapen to fix problem
    If you have problem with game you need custom moded browser standard browser not always work


    This browser with cahe still work loading game fast without problem
    https://forum.thesettlersonline.net/threads/25628-FixForUpdate-18-06-2019
    This is only a portable version, so most likely it won't work on windows 10 and it does not help mac users. Also be careful when downloading files from unverified sources. Just saying......

  8. #88
    Recruit SweetProfesional's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    4
    World
    Zeus
    https://forum.thesettlersonline.net/threads/25628-FixForUpdate-18-06-2019

    Quote Originally Posted by supermind View Post
    This is only a portable version, so most likely it won't work on windows 10 and it does not help mac users. Also be careful when downloading files from unverified sources. Just saying......
    Hi this browser working on windows 10 I have win10 and yes this is for windows users only!
    And anyone can scan files hire its clear
    https://www.virustotal.com/

  9. #89
    Soldier
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    62
    World
    Ares
    The proper solution, I feel, is for BB etc to get their donkey out of neutral and convert the game away from flash. If the game isn't going to die next year this has to be done anyway. Other similar kinds of games now have HTML5 or other variations for their clients.

    All I've seen from BB on the subject is they have a standalone client (which isn't ideal from my perspective) but last time I tried that it was basically non functional.

    I did evolve a plan to watch the load process - start task manager, switch chrome into window not full screen, expand the "chrome" in the processes tab if needed, then load the game. You'll see a process doing a lot of network activity. When that network activity drops to zero, the game either loads or hangs, if the latter reload the game page and watch again.

    Also feel it's more likely to hang on load if the system is not focused on the game window.

  10. #90
    Recruit
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    World
    Zeus
    OK, I'm either the luckiest guy or something changed that got this fixed for me. Spent 2 months with long load times failing 95% of the time, now all of a sudden, loaded in quickly with no failures probably 10 times in the last 5-6 days.

    Not sure what's up....

Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts