Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: unable to log in!

  1. #1
    Settler
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    110
    World
    Zeus

    unable to log in!

    Dear my fellow settlers online players,
    I was doing a shaman adventure for event. I was at work and minimized while i was releasing a vehicle. I came back to finish out the shaman and the game wouldnt load anymore when I brought the minimized screen back. I proceded to log back in again and it will not let me log in. Its been this way since 7pm 8/27/2023. I tried today and it only gets to the load screen but never finishes. Patience is a virtue but its garbage when an event is goin on!! Lets go tech dudes, do that tech shiznit!!

    DoOm

    p.s. Sorry for posting cuss words!

  2. #2
    Community Manager
    BB_Trafffer's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Posts
    826
    World
    Zeus
    I would recommend you following:

    - Trying a different browser
    - Clearing your web-browser cache
    - When the bar stops, refresh until it lets you move on

    We are aware of this issue.

  3. #3
    Mayor Raubhautz's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Comporellon
    Posts
    2,204
    World
    Zeus
    Same old bologna. Here again, hours trying to get into the game with the status bar freezing at the 80-85% mark.

    So, now I break my login streak, lose out on consecutive login day bonus, no geologists or explorers sent out....

    3x different browsers, 3x different computers (9x total combinations), and web cache clearing every time.
    “Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them? Then be not too eager to deal out death in the name of justice, fearing for your own safety. Even the wise cannot see all ends.”
    J. R. R. Tolkien

  4. #4
    Noble
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    256
    World
    Zeus
    just in case you didnt try it like that: leave the tab active, dont do anything else until it loads. it has been stuck for over a minute at the 85% and finally loaded.

    also something i accidentally discovered: try with hardware acceleration off. have 100% success rate like that even if hw acc on just failed. it gives a warning you have to click and is possibly slow and cpu is loaded but its ok to get the important stuff done.
    Mad scientist.

  5. #5
    Soldier
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    AL, USA
    Posts
    52
    World
    Zeus
    So it loads to a point and then says disconnected - no update on log in page so I have to assume maintenance is done.....or did you break it so bad this time not even the log in page can be updated?
    It's not funny if I'm not quacking.

  6. #6
    Recruit
    Join Date
    May 2012
    Posts
    16
    World
    Zeus
    Quote Originally Posted by Windwalker2012 View Post
    So it loads to a point and then says disconnected - no update on log in page so I have to assume maintenance is done.....or did you break it so bad this time not even the log in page can be updated?
    Now it's 2-1/2 hours after the updated completion time of 13:00, and still getting "disconnected." It appears someone dropped the server on its head when they were rearranging the cabinetry. EU-English servers are running fine, so it's something local.

  7. #7
    Recruit Pepper1009's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    33
    World
    Zeus
    Got in through Unity with Chrome browser, but Chat is gone.

    [Which, BTW, is what Discord guys say is wrong with client: client won't work without chat enabled, and client Dev is MIA]

  8. #8
    Soldier
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    AL, USA
    Posts
    52
    World
    Zeus
    I've tried Chrome, Edge, Firefox, Opera.....all give same disconnection error around 60-65% bar loading.....I've cleaned and msconfig and still nothing
    It's not funny if I'm not quacking.

  9. #9
    Mayor Perwyn's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    The Shire
    Posts
    1,560
    World
    Zeus
    Having a similar/same problem.......
    get thru the 2 progress bars and acts as if island is loading, then get hammer man and the connection to server has been lost message.

    Did all the prescribed fixes, clear cache blah blah and etc to no avail. Put in a ticket 3 hours ago (currently 4:11 CDT) when it first happened. Canned response, no followup.... what's the deal guys?!?!?!?!?!
    "Very little is needed to make a happy life; it is all within yourself, in your way of thinking." ~ Marcus Aurelius

  10. #10
    Recruit
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    12
    World
    Zeus
    I have not been able to log since we came up from Maint. YES have done all the tricks been trying since lunch. I even went so far as to delete the cookies and re log to recreate them nothing. I dont even get the island nor my Avitar or Name just the man and his hammer telling me lost connection. Seems to be an issues with the server talking to certain accounts. Was fine before maint.

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts